Cirkófűtés árak

Az átlagos vagy akár a nagyobb társasházi lakások esetében kiváló választást jelent a cirkófűtés kiépítése, ha gazdaságos fűtési megoldásra van szükség. De járjunk utána kicsit alaposabban, hogy mennyibe kerülhet maga a megvalósítás egy közepes vagy egy nagyobb lakás esetében.

Cirkófűtés árak

Cirkófűtés árak

Cirkófűtés árak

A cirkófűtés kiépítése a legtöbb esetben olyan lakásban történik, ahol már rendelkezésre áll a gázvezeték, a gázóra és valamilyen gázüzemű fűtési megoldás, legtöbbször konvektor. Tehát ezek a hálózati és épületgépészeti munkák nem jelentenek plusz költséget. A cirkófűtés kiépítése egy remek ötlet ilyen esetekben, hiszen a fűtést és a meleg víz előállítását is egyszerűbben és olcsóbban oldhatjuk meg.

A cirkófűtés árak vizsgálata során lesz egy „külső” tényezőnk, ez pedig nem más, mint a kémény. Az árat nagyban fogja befolyásolni, hogy hány emeletes társasházban lakunk, hanyadik emeleten van a lakásunk és milyen a kémény állapota. A szórás rendkívül nagy lehet, így egy középértéket veszünk alapul, amelytől a reális árajánlat akár 100-150 ezer forinttal is eltérhet mindkét irányban…

A cirkófűtés árak meghatározása elsődlegesen a már említett kéménytechnikai költségek mellett az anyagköltségtől, a beüzemelés költségétől, a gázművek MEO-díjától és a teljes munkadíjtól függ.

Cirkófűtés ár

Átlagosan azt mondhatjuk el, hogy egy közepes méretekkel rendelkező kétszobás lakás esetében a cirkófűtés kiépítése több, mint 1 millió forintba kerül, egy háromszobás lakás esetében pedig várhatóan 2 millió forint felett. Ez az összeg átlagosnak nevezhető más fűtési megoldásokhoz viszonyítva, de a sokévi használat költséghatékonysága miatt rendkívül gazdaságos választás lehet.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.