A cirkófűtés kiépítése lépésenként

A cirkófűtés kiépítése kapcsán sok ingatlan tulajdonos a felfordulástól és az ügyintézéstől való félelmében inkább marad a sokkal drágább fűtési megoldások mellett. Ez hibás döntés, hiszen előbb vagy utóbb mindenki rájön, hogy a gazdaságos megoldások hosszútávon sok pénzt hagynak a zsebekben, így hát jobb minél előbb lépni.

Cirkófűtés kiépítése

Cirkófűtés kiépítése

Cirkófűtés kiépítése

A cirkófűtés kiépítése minden esetben a helyszíni felméréssel kezdődik. Ez elengedhetetlenül szükséges annak érdekében, hogy a hőtestek méretét pontosan meg tudjuk határozni. Sajnos sok ingatlan hőszigetelése nem megfelelő, így ismeretlen tényező kerül az egyenletbe; ez hőkamerás vizsgálattal kiküszöbölhető ugyan, de ha nem szeretnénk ilyen jellegű kiadásokat, akkor bízzunk a szakember ajánlásában.

A cirkó kiválasztásában is a szakember véleménye legyen a meghatározó. Ez minőség és kapacitásbeli kérdés is lehet, de rendszerint vannak ideális megoldások, amelyek teljes biztonsággal választhatók.

A cirkófűtés kiépítése nem csak műszaki feladat, hiszen engedélyeztetésre van szükség, valamint el kell készíteni a műszaki leírást.

Ha rendelkezésre állnak az engedélyek, következhet a gyakorlati megvalósítás. Megvásárolhatjuk a kiválasztott cirkót, illetve elhelyezhetjük a fűtőkészülék és a fűtésrendszer többi elemét. A kéménnyel kapcsolat munkálatok kéményes szakember bevonásával történik, de erről a cirkófűtés kiépítését végző cég gondoskodik. Roppant fontos a megfelelő helyek kiválasztása, ahol a fűtésrendszer elemei elhelyezésre kerülnek; enélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen az optimális fűtési hatékonyság.

A végső fázisban következhet a rendszer átadása, illetve beüzemelése. A teljes munkafolyamat egy-két hetet vesz igénybe, így igen gyorsan létrehozható a megfelelő minőségű gazdaságos fűtési rendszer, de érdemes minél előbb, a fűtési időszak előtt megkezdeni a megvalósítást.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.